Over ons

Geschiedenis

Het bedrijf is ontstaan begin jaren 60, toen Jos Theys, zoon van een kalverboer en met een slagersdiploma, zelf een stal opzette, om betere controle te hebben over de kwaliteit van het vlees. Oorspronkelijk was er enkel een uitsnijderij.

In de jaren 70 verhuist het bedrijf naar Hasselt.

In de jaren 80 kent het bedrijf een snelle groei (tot 20.000 standplaatsen). In het kader van verdere optimalisatie van de kwaliteit wordt dan ook meer onderzoek gedaan op de voeders. Er zijn contracten met een 80-tal stallen in België. Er wordt tevens geïmporteerd uit Duitsland en Nederland, maar alle kalveren moeten gevoederd zijn volgens de voorschriften van VanDrie Belgie. Het bedrijf heeft een eigen label ontwikkeld (met als kernpunten: hemoglobine, vleeskwaliteit, kwaliteit van het water in de stallen, hygiëne, ...)

In 1998 werd het openbaar slachthuis van Hasselt overgenomen. Hiervan werden alle overige activiteiten buiten de slachting van vleeskalveren stilgelegd. In 1999 nam het bedrijf een slachthuis over in Geel (Staf Lornoy) en werden de slachtactiviteiten tijdelijk naar deze vestiging overgebracht. Na zes maand werden ze opnieuw naar Hasselt overgeplaatst. Eén jaar later werd Jos Theys N.V. overgenomen door Nederlandse Sloten B.V. (veevoederbedrijf) om het volgende jaar opnieuw te worden overgenomen, ditmaal door het eveneens Nederlandse Schils B.V., de voederleverancier van Jos Theys N.V.

Ondertussen is er ook een overname van het Nederlandse moederbedrijf gebeurd door VanDrie Group (kalfsvleesintegrator in Nederland, vanuit de vleessector gegroeid). Deze overname is door de Europese Commissie goedgekeurd in december 2004. VanDrie België wordt daardoor de finale schakel in een productieketen van kwaliteitskalfsvlees uit eigen boerderijen. De volledige productieketen staat onder controle van het moederbedrijf VanDrie Group, wereldmarktleider in kalfsvlees: de aankoop van de jonge dieren, de productie van gezonde diervoeding en het opvolgen van de groei, ook externe controle op de boerderijen en respect voor het dierenwelzijn spelen hierbij een sleutelrol.

VanDrie België zet onder strikte kwaliteitsnormen de keten verder met het slachten, versnijden, bereiden, verdere verwerking (consumentenporties) en verpakken van het kwaliteitsvlees. De gesloten keten is dé garantie voor zuiver kwaliteitsvlees. VanDrie België heeft verschillende types klanten: grossisten, supermarkten, slagers en horeca. 

Het bedrijf telt een honderdtal eigen werknemers,verdeeld over slachthuis, uitsnijderij, vleesbereidingen, logistiek en transport. Het verwerkt 9000 ton vlees per jaar, uitsluitend kalfsvlees, dat verkocht wordt onder verschillende vormen: karkassen en technische delen.

Het bedrijf beschikt over volgende erkenningen:

  • EEG 62 (slachthuis kalveren)
  • EEG 62/4 (uitsnijderij kalveren)
  • EEG 62/4 (-H) (gehakt en vleesbereidingen)
  • EEG 1/23 (snij- en verkoophal in Anderlecht, Brussel)

Einde juni 2005 behaalden alle werknemers het persoonlijk HACCP-certificaat en werd het bedrijf, als eerste slachthuis in België, volgens de BRC-norm versie 4 gecertificeerd.

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding