Nieuws
24-08-2017

VanDrie Group vernieuwt MVO-beleid

Sinds 2006 publiceert de VanDrie Group actief over de resultaten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een decennium later staat het beleid als een huis. Maar de wereldmarktleider op gebied van kalfsvlees, (kalver)voeders en kalfsvellen zit niet stil. De VanDrie Group zet in op vernieuwing van het MVO-beleid.


Henny Swinkels, de Director Corporate Affairs bij de VanDrie Group, licht toe: “Bij alles wat we doen, hebben we oog voor medewerkers, voedselveiligheid, dierenwelzijn en omgeving & milieu. We kijken verder dan de dag van morgen. Wij willen een duurzaam opererend bedrijf zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij economische groei hand in hand laten gaan met onze zorg voor medewerkers en kalveren, en inzetten op efficiënt grondstofgebruik. Het tekent het familiebedrijf en het is de basis voor onze toekomstbestendige koers.” 

Hij vervolgt: “De VanDrie Group is een organisatie in beweging. Blijven leren en ontwikkelen is essentieel om tegemoet te komen aan de veranderingen om ons heen. We zien dat West-Europese consumenten minder vlees eten en kritisch zijn op productiewijzen. Aan de andere kant neemt de vraag naar vlees in andere werelddelen toe. Hoe houd je evenwicht? Hoe behoud je de ‘license to produce’ in Nederland? Dat zijn vragen die ons bezighouden.”

De VanDrie Group wil op deze vragen een antwoord geven door actief stakeholders (iemand die een belang heeft bij het functioneren van de organisatie) te betrekken in het beleid. In juni van dit jaar vond de aftrap plaats: het bedrijf organiseerde een VanDrie Dialoog. Een heel diverse groep van stakeholders was aanwezig: van controle-instantie tot aan kalverhouder. Zo waren onder anderen de Dierenbescherming, Universiteit Utrecht, NVWA, Nevedi en COV aanwezig, naast medewerkers van de organisatie zelf. De VanDrie Dialoog had als doel om inzicht te brengen in de belangrijkste uitdagingen die voor de VanDrie Group cruciaal zijn om aan te pakken: het verminderen van antibioticagebruik, het kraken van mest en het op de markt brengen van hybride producten. 

Henny Swinkels: “Met de input die we hebben opgehaald tijdens de VanDrie Dialoog kunnen we verder. Onze stakeholders zijn kritisch, maar zien ook het belang van onze organisatie in. Samenwerken en draagvlak creëren voor veranderingen is voor ons bedrijf waardevol. Actieve stakeholderparticipatie gaat daarom onderdeel uitmaken van onze MVO-strategie.”  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding