Nieuws
11-10-2017

Sebastiaan Veenhuizen wint Het Glazen Kalf op Folie Culinaire

De prestigieuze wedstrijd Het Glazen Kalf is dit jaar gewonnen door Sebastiaan Veenhuizen, chefkok van het nieuwe Holland Casino in Amsterdam-West.


De wedstrijd, die jaarlijks door VanDrie Group wordt georganiseerd, vond vandaag, 11 oktober 2017, plaats tijdens het exclusieve vakevenement voor de gastronomie Folie Culinaire in MECC Maastricht.

Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud. In de mystery box zaten kalfsstaartstuk, kalfslever en kalfszwezerik. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.

Sebastiaan werd door de vierkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving uit handen van chefkok Huub Oudshoorn de bokaal Het Glazen Kalf en een cheque voor kalfsvlees. Daarnaast heeft Culinaire Saisonnier een reportage aangeboden in haar vakblad. Sebastiaan wist de jury te overtuigen door het hoofdgerecht op sterrenniveau te presenteren. 

Op een gedeelde tweede plek eindigden Rick Kleijwegt, kok bij SMAAK & MEER in Maassluis, Vincent Mullenders, kok bij restaurant Infini in Wahlwiller en Mike Leusenkamp, kok bij restaurant bistro Het Koetshuis in Enschede. Zij ontvingen het boek KALF. 

De jury bestond uit voorzitter chefkok Felix Alen de Grand van Hof te Rhode in Diest België, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne en Huub Oudshoorn, chefkok namens VanDrie Group.

De 5e editie van Folie Culinaire en de 63e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB vonden tegelijkertijd plaats van 9 t/m 11 oktober 2017 in MECC Maastricht. Meer informatie: www.folieculinaire.com of www.bbbmaastricht.nl.  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding