Nieuws
Kalfsvlees op foodfestival Omnivore in Parijs
Het evenement voor jonge topchefs. Sinds de start van Omnivore in 2003 is het foodfestival hét platform voor de nieuwe generatie topchefs over de hele wereld en de moderne cuisine. Nederland is deze editie eregast van Omnivore.... Lees meer
Secretaris-Generaal ministerie LNV bezoekt VanDrie Group
Op vrijdag 25 januari jl. bracht Jan-Kees Goet, Secretaris-Generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), een werkbezoek aan de VanDrie Group.In het bezoek is uitgebreid stil gestaan bij thema’s die... Lees meer
VanDrie Group in gesprek met: Aldrik Gierveld
Directeur Europees Landbouw- en Visserijbeleid en Voedselzekerheid en plaatsvervangend directeur-generaal Agro en Natuur bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Aldrik Gierveld, gaf een interview in ons... Lees meer
VanDrie België past zijn interne processen verder aan in slachthuis Hasselt
Hasselt, 22 december 2018 Afgelopen vrijdag startte de directie van VanDrie België een intern onderzoek na de vaststelling van de beelden die door Animal Rights werden gepubliceerd. VanDrie België is op eigen initiatief gestopt... Lees meer
Reactie beelden Animal Rights in kalverslachterij Hasselt: VanDrie België neemt beelden ernstig en start onderzoek
Hasselt, 14 december 2018 - VanDrie België bevestigt dat er vandaag beelden door Animal Rights openbaar gemaakt zijn. De beelden vertonen inbreuken op dierenwelzijn in de Hasseltse vestiging. VanDrie België neemt dierenwelzijn en... Lees meer
Risicomanagement; een vast onderdeel in VanDrie Group’s beleid
De VanDrie Group doet internationaal zaken. Dit brengt risico’s met zich mee. Wij analyseren regulier de risico’s die zich kunnen voordoen binnen onze handelsketen. Risicomanagement is namelijk vast onderdeel van ons beleid. Het... Lees meer
VanDrie Group partner in innovatieprogramma rond mest
De VanDrie Group maakt deel uit van een consortium ‘Next Level Mest Verwaarden’ dat is samengesteld met Agrifirm, Darling Ingredients International, De Heus, FrieslandCampina, ForFarmers en Wageningen University & Research. Doel... Lees meer
Onze keten in beeld: ketenregisseur
De VanDrie Group is ketenregisseur. Dit betekent dat het bedrijf de hele productie in eigen hand heeft. Lees meer
Eerste Nederlandse kalfsvlees onderweg naar China
Na ruim 17 jaar onderhandelen is de Chinese markt eindelijk geopend voor Nederlands kalfsvlees Lees meer
Kalversector past binnen de kringlooplandbouw
Begin september publiceerde Carola Schouten, de Nederlandse minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, haar visie op de toekomstige landbouw. In de toekomstvisie 'Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden' zegt... Lees meer
Onze keten in beeld: duurzame kalfsvellen
Onze dochteronderneming Oukro uit Apeldoorn verwerkt jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen kalfsvellen, die hoofdzakelijk afkomstig zijn van onze eigen slachterijen. Oukro zorgt voor de eerste bewerking van de kalfsvellen. Haar afnemers... Lees meer
Maximale verwaarding
De VanDrie Group zet in op maximale verwaarding. We stimuleren hergebruik, benutten reststromen en gaan voedselverspilling tegen. Lees meer
VanDrie Group met Eurocommissaris Hogan naar China
VanDrie Group maakt Chinese markt klaar voor Nederlands kalfsvlees Lees meer
VanDrie Goup Dutch Veal Week in Saoedi Arabië
Van 7 tot en met 13 mei 2018 organiseert de VanDrie Group in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Riyadh een Dutch Veal Week. Saoedi Arabië is een belangrijke groeimarkt voor de VanDrie Group. Tijdens de Dutch Veal Week... Lees meer
Onze keten in beeld; de link met de melkveehouderij
In professionele vorm bestaat de kalversector vanaf begin jaren zestig van de vorige eeuw en vindt zijn oorsprong vanuit de melkveehouderij. Lees meer
Onze keten in beeld: Transport
Verantwoord transport is een belangrijk punt voor de VanDrie Group. Kalveren moeten niet alleen op de kalverhouderijen met zorg en aandacht worden behandeld, maar ook tijdens het transport. Lees meer
VanDrie Group feliciteert Van der Avoird Trayplant
Peter van der Avoird van het bedrijf Van Der Avoid Trayplant, kweker van uitgangsmateriaal voor aardbei en framboos in Bavel (NB), is donderdag 29 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2018. De VanDrie Group is... Lees meer
VanDrie Group breidt uit naar rundvleesmarkt
Kalfsvleesproducent VanDrie Group gaat samenwerking aan met runderslachterij Ameco. Lees meer
Onze keten in beeld: kalfsvellenverwerking
Een belangrijke schakel in onze keten is onze dochteronderneming Oukro. Oukro is de grootste kalfsvellenverwerker van de wereld. Het bedrijf verwerkt jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen kalfsvellen, hoofdzakelijk afkomstig van de... Lees meer
Onze keten in beeld: slachterijen
De VanDrie Group heeft zes slachterijen in haar keten. In Nederland zijn dit T. Boer & zn, Ekro en ESA. Tendriade en Sobeval zijn onze Franse slachterijen. In het Belgische Hasselt is VanDrie België actief. Lees meer
Voer van onze kalveren
Wij stellen alles in het werk om onze kalveren gezond te laten opgroeien. Een uitgebalanceerd voederpakket voor de kalveren is daarvoor een voorwaarde. Onze kalveren krijgen kalvermelk en ruwvoeder. Met goede voeding wordt... Lees meer
VanDrie Group gaat lustrum in als lid van GRSB
Sinds 2013 is de VanDrie Group lid van de Global Roundtable for Sustainable Beef (GRSB). Doel van GRSB is om de wereldwijde rund- en kalfsvleesketens te verduurzamen. De Roundtable wil dat, waar ook ter wereld, de productieketens... Lees meer
VanDrie Group partner verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar
De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het jaar is de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector. De organisatie is in handen van Reed Business Information – uitgever van de vaktijdschriften en websites:... Lees meer
Verantwoord kalvertransport
Samen met onze stakeholders vindt de VanDrie Group het van groot belang dat kalveren met zorg en aandacht worden behandeld. Dat geldt zeker wanneer ze op een langere afstand worden vervoerd. Dit vereisen we van onze... Lees meer
Onze keten in beeld: Onderzoek en laboratorium
Het borgen van voedselveiligheid is een belangrijk doel van de VanDrie Group. Ons kalfsvlees moet niet alleen lekker, maar ook veilig zijn. Lees meer